keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Staran joulupuoti

Yksi ihanimmista tehtävistä oli suunnitella ja rakentaa Staran kasvihuoneiden halliin joulumyymälä.

 Ra-kas-tin tätä hommaa!

Kiertelin Kaupunginpuutarhan varastot, aarreaitat ja ulkopihat ja etsiskelin inspiraatiota. Haastattelin myös huolella "vanhojen" työtekijöiden mielipiteitä siitä, millainen puodin pitäisi olla. Viljelijöiden kanssa puhuin siitä, mitä kaikkea puodissa myydään ja kuinka paljon kaikelle pitää varata tilaa...missä menevät kulkureitit jne..Sitomon tuotteille perustettiin oma pöytä, jossa siis myytiin ekstatavaraa. Mietin myös valaistuksen sopivan jouluisen himmeäksi ja latasin jouluisen soittolistan iPadille, jota kuunnellessa pääsimme sopivaan joulumoodiin.
Tarkoitus oli suunnitella puoti, joka ilmentää kasvihuoneen joulua ja sitä, että suurin osa tuotteista oli paikanpäällä viljeltyjä.

Keksimme yhteistyössä myös maalata hallin. Nuhruinen, vanha, kolhiintunut halli sai siis uuden trendikkään harmaan sävyn, jonka suunnittelin sopimaan niin jouluun kuin kesän pastellisävyihinkin. Seinille ripustimme ihania, isoja kukkatauluja.




Hallin ovet ja seinien reiät paklattiin, sen jälkeen seinä sai uuden värin.



Maalasin myös puulaatikoita, koska seinämaaleja jäi yli.





          
Rakensin joulumyymälän suositulla kierrätysmeiningillä. Isot joulupaketit somisteena pöydän alla ovat kukkapaperiin käärittyjä ylijäämäpahvilootia.
Puutarhakärryt ovat Kaupunginpuutarhan omaa kalustoa noin 50-60-luvulta. Kärrystä myytiin atsaleaa ja hyasinttia, joten ne oli helppo kärrätä päivän päätyttyä kylmiöön.       



Varastoista ja käytäviltä löytyi myös ihania vanhoja penkkejä, joista yhden maalasimme vihreäksi. Rumaa ,isoa sähkötaulua peittää varastosta löytynyt puukehikko, johon pingotin säkkikankaan ympärille. kehikko toimi myös hyvin kranssitelineenä.




Myymälässä myytiin joulutähteä, atsaleaa, hyasintteja ja amaryllistä, jotka siis oli kasvatettu paikanpäällä Kaupunginpuutarhan kasvihuoneissa.
Lisänä istutuksissa oli mm. muhlenbeckiaa, mähkää, sypressejä ja jouluruusua.

Kaiken työn tuloksena syntyi ihana Joulumaa, jossa sekä asiakkaat että henkilökunta viihtyi hyvin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti